Учи Zbrush за твърди повърхности, безплатно !

Вече можете да видите първият видео урок от серията. Надяваме се да научите много нови неща. Приятно гледане :)

Вероятно вече сте запознати с това, че да моделираш твърди повърхности в Zbrush, не е мисията невъзможна. Ако все още си мислите, че моделирането на прецизни повърхнини е резервирана територия за стандартните пакети за моделиране като 3ds Max и Modo, тогава непременно трябва да изгледате предстоящата серия видea, които ще бъдат публикувани тук много скоро.

Наистина в самото си начало скулптинг програмата се наложи основно за моделиране на органични модели като персонажи и създания, но с узряването на продукта, особено в последните му версии, твърдите повърхности се правят лесно и то със свобода, която никой друг софтуер не може да предложи!

Добрата новина е, че съвсем скоро в поредица от видео статии, ще споделя с вас създаването на научно фантастичното оръжие от картинката по-горе. Заедно ще преминем през целия процес от концептуален дизайн в Zbrush и генериране на варианти, до етап на полиране на крайния модел и поставянето на последното болтче. И за да не издавам всичко още сега, ще спра до тук, като само ще спомена някои от темите, които ще бъдат засегнати:

- Създаване на основа или така нареченият бейзмеш.
- Дизайн етап и генериране на варианти.
- Етап на полиране и детайли.

Гарантирам, че още на етапа дизайн ще искате никога да не сте пипали друг софтуер, освен Zbrush, а когато стигнем до полирането и добавянето на детайлите на модела и то без да се интересуваме изобщо от технически неща като правилна топология, брой полигони и т.н., ще разберете причината програмата да е обикната от толкова много артисти по света.

Видео статиите ще бъдат обявени тук в cgzen, а за да бъдете в течение с новостите и да ги гледате безплатно, можете да се запишете за е-мейл известия или да следите новооткритата ни страница във facebook. Ето и няколко скрийншота за тези от вас, които нямат търпение:


cgzen scifi gun tutorial

cgzen scifi gun tutorial

Използвани изображения: Мартин Пунчев и Сергей Пунчев

Текста написа: Мартин Пунчев

Comments

  • danie
    Отговор

    The next 2 parts would be greatly appreciated. Thanks for showing the the tools we take for granted.

    • Martin Punchev

      Thanks for the kind words, Danie! Part 2 is coming soon (this time for real) :)

Научи повече!

Бъди в крак с новостите, запиши се за известия.