Лого Дизайн – Как да скицираме

logo-design

Какво представлява скицата?

Скицата е бързо изпълнена свободна рисунка, която не е предназначена за завършена работа, но обикновено е една от първите стъпки от процеса. Тя може да служи като записка на това, което вижда художникът, да развива идея за по-късна употреба или може да се използва като бърз начин за графично изобразяване на идея или принцип.

В обучението по “Лого Дизайн” първото фундаментално умение, което усвояваме е възможността да скицираш свободно идеите си на ръка. В тази статия ще ви покажем няколко хубави упражнения, които да ви помогнат да развиете това умение.

Във фазата на скициране няма ограничения и може да се възползвате от всякакви материали, които са ви под ръка. Терминът “скициране” най-често се прилага за графична работа, изпълнявана с графит, молив, въглен или маркер, но наистина медията няма значение – можете да скицирате и дигитално с графичен таблет!

LGC-Stock-image-3

Препорачително е да се подхожда към скиците, свободно и неангажиращо. Не е необходимо да се стремим да запазваме чистотата или дори да я завършваме докрай.

Хубаво е да имате усещане за спешност и бързина като може да постигнете това като работите с таймер. Това ще ви помогне да се фокусирате и изключите вашия вътрешен критик. Основната цел на тази фаза е “търсене” и “експериментиране”.

Как да тренираме ръката си?

Във видеото което можете да намерите долу, Александър показва няколко упражнения, които може да използвате като загрявка преди работа или като упражнения за отпускане на ръката си.

Изписването на линии е едно от фундаменталните умения, които ще подобрят качеството на работните и полирани скици.

Този тип упражнение ще ви насърчи да започнете да скицирате свободно геометрични форми, които да преплитате по интересен начин, раждайки нови идеи.

logo-design-ines

Ако имате въпроси, можете да се обърнете към нас на този е-мейл -> info@cgzen.com

Ако темата за дизайн на лога и символи ви вълнува, разгледайте четири седмичното методично обучение “Лого Дизайн от Концепция до Реализация” с ментор Александър Петров.

Eкипът на Cgzen ви благодари за това, че прочетохте тази статия.
Моля, споделете я с бутоните по-долу, ако ви е харесала!

До скоро!

Comments

Научи повече!

Бъди в крак с новостите, запиши се за известия.