20.08.2019

Урок по Sculpting в Zbrush

20.08.2019

Урок по Sculpting в Zbrush

Интродукция

Първите стъпки в света на 3D моделирането могат да бъдат объркващи. Съществува огромен избор от инструменти(софтуери) и различни подходи за моделиране, измежду които трябва да се ориентирате.

В статията ни “КАКВО Е НУЖНО ЗА ДА БЪДЕШ 3D МОДЕЛЪР?” ви запознахме с най-често използваните техники за създаване на 3D модели и в кои креативни индустрии те са най-необходими. В тази серия видео уроци ще навлезнем в двата най-разпространени подхода от тях и ще ги демонстрираме в дълбочина – това са Sub Division Modeling (на кратко Sub-D) и Sculpting.

Стартираме с две видео демонстрации, които проследяват създаването на сравнително комплексен по форма и детайли обект чрез двата подхода. Sub-D моделирането ще бъде представено в 3D Studio Max, а в Zbrush ще покажем процеса на скулптиране, вокселно моделиране и булеви операции.

Изберете от къде да започнете:

Sub Division (3DSmax)

Към Урока

Sculpting/ Voxel (Zbrush)

Към Урока

Sculpting / Voxel моделиране част 1

За да ви е полезен този урок, базовите знания по Zbrush са препоръчителни!

В първия видео урок ще създадем основата на модела и ще се запознаем с инструменти и функции като Zmodeler, Dynamesh, Insert четки и други.

Sculpting / Voxel моделиране част 2

В част втора ще детайлираме модела използвайки способите за Boolean Modeling, които присъстват в Zbrush.
Ще разгледаме LiveBoolean, Spotlight, Snapshot 3D и други.

Ще се радваме да чуем вашите въпроси! Споделете какво бихте искали да видите и научите от следващите уроци по 3D моделинг в коментарите отдолу или в групата на нашето сплотено общество – cgzen creatives.

Коментирай

Коментирай Имейл адресът ти няма да бъде публикуван

Научи повече!

Бъди в крак с новостите, запиши се за известия.