12.04.2017

Твърди ръбове в Zbrush чрез Pinch и командата Replay Last

12.04.2017

Твърди ръбове в Zbrush чрез Pinch и командата Replay Last

Zbrush разполага с чудесен арсенал от инструменти за скициране на твърди повърхности. Да направим перфектно остър ръб с лекота представлява предизвикателство и тук на помощ идва функцията Replay Last. Тя се намира в меню Stroke и е една от опциите в меню Modifiers

Командата Replay Last

Replay Last повтаря последното действие, което сме направили(това включва дори и леко поместване на камерата). Тази операция е много полезна, когато искаме да направим хубав остър ръб с помощта на четката Pinch:

Replay_Last

Съвет:

Replay Last трябва да се използва веднага след последната черта, за да бъде повторена. За целта, ви съветвам да използвате бърз клавиш. Поставянето на потребителски бърз клавиш става като задържите Ctrl + Alt и кликнете върху бутона, след което натиснете избрания клавиш от клавиатурата.

Опцията Lazy Mouse

Този метод става още по-полезен, когато прибавим и опцията наречена Lazy Mouse.

Lazy Mouse ще ни позволи да нанесем още по-прецизна черта, която след това можем да повторим няколко пъти с Replay Last, за да получим съвършен ръб.

replay-last-pinch-hard-surface-cgzen2 (1)

След Pinch-ването на ръба можем да почистим с помощта на четката Smooth и четката hPolish.

Aко искате да видите много други техники за моделиране на твърди повърхности, можете да разгледате библиотеката с евтини видео уроци в Gumroad.

Библиотека с уроци: “Моделиране на твърди повърхности в Zbrush”

Попитай Cgzen

Ако имате въпрос относно Zbrush, изпратето го на info@cgzen.com и можем да превърнем отговора му в кратка статия като тази.

Задай ни въпрос: info@cgzen.com или пиши във facebook

Още публикации

Коментирай

Коментирай Имейл адресът ти няма да бъде публикуван

Научи повече!

Бъди в крак с новостите, запиши се за известия.