05.11.2013

Учи Zbrush за твърди повърхности, безплатно!

05.11.2013

Учи Zbrush за твърди повърхности, безплатно!

Вече можете да видите първият видео урок от серията. Надяваме се да научите много нови неща. Приятно гледане 🙂

Вероятно вече сте запознати с това, че да моделираш твърди повърхности в Zbrush, не е мисията невъзможна. Ако все още си мислите, че моделирането на прецизни повърхнини е резервирана територия за стандартните пакети за моделиране като 3ds Max и Modo, тогава непременно трябва да изгледате предстоящата серия видea, които ще бъдат публикувани тук много скоро.

Наистина в самото си начало скулптинг програмата се наложи основно за моделиране на органични модели като персонажи и създания, но с узряването на продукта, особено в последните му версии, твърдите повърхности се правят лесно и то със свобода, която никой друг софтуер не може да предложи!

Добрата новина е, че съвсем скоро в поредица от видео статии, ще споделя с вас създаването на научно фантастичното оръжие от картинката по-горе. Заедно ще преминем през целия процес от концептуален дизайн в Zbrush и генериране на варианти, до етап на полиране на крайния модел и поставянето на последното болтче. И за да не издавам всичко още сега, ще спра до тук, като само ще спомена някои от темите, които ще бъдат засегнати:
– Създаване на основа или така нареченият бейзмеш.
– Дизайн етап и генериране на варианти.
– Етап на полиране и детайли.

Гарантирам, че още на етапа дизайн ще искате никога да не сте пипали друг софтуер, освен Zbrush, а когато стигнем до полирането и добавянето на детайлите на модела и то без да се интересуваме изобщо от технически неща като правилна топология, брой полигони и т.н., ще разберете причината програмата да е обикната от толкова много артисти по света.

Видео статиите ще бъдат обявени тук в cgzen, а за да бъдете в течение с новостите и да ги гледате безплатно, можете да се запишете за е-мейл известия или да следите новооткритата ни страница във facebook. Ето и няколко скрийншота за тези от вас, които нямат търпение:

cgzen scifi gun tutorial

cgzen scifi gun tutorial

Виж част 2-ра.

Задай ни въпрос: info@cgzen.com или пиши във facebook

Още публикации

2 коментара

  • danie
    10 години ago

    The next 2 parts would be greatly appreciated. Thanks for showing the the tools we take for granted.

Коментирай

Коментирай Имейл адресът ти няма да бъде публикуван

Научи повече!

Бъди в крак с новостите, запиши се за известия.